De Lage Landen 2020-2100. Een toekomstverkenning

De Lage Landen 2020-2100. Een toekomstverkenning

De Lage Landen 2020-2100
De Lage Landen staan de komende decennia voor een aantal grote uitdagingen. Ingrijpende transities kondigen zich aan op het vlak van klimaat, energie, economie, milieu, demografie, mobiliteit, voedselvoorziening, enzovoort. Bijzonder aan al die transities is dat ze een enorme impact hebben op de ruimte. Omgekeerd is de ruimte een determinerende factor in het maatschappelijk opvangen van die transities. De toekomstverkenningen in de studie met tijdshorizon tot 2100 onderzoeken welke winsten er mogelijk zijn door een meer samenhangende en gezamenlijke ruimtelijke ontwikkeling van de Lage Landen. Aan de basis van de studie staat de vaststelling dat Vlaanderen en Nederland samen deel uitmaken van hetzelfde, uniek metropolitaan systeem in de delta van Rijn, Maas en Schelde.

DOWNLOADEN: “De Lage Landen 2020-2100. Een toekomstverkenning”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.