LANDBOUW: Kust Laboratorium

LANDBOUW: Kust Laboratorium

Het Kustlaboratorium
Een laboratorium? Ja, maar dan buiten, een soort proeftuin.

Het Kustlaboratorium, oftewel Kustlab, is een gebied van zo’n 30 hectare, dat deel uitmaakt van Waterdunen, gelegen nabij Breskens.

Het is een proeftuin voor zilte teelten, waar we samen met ondernemers nieuwe ideeën kunnen uitproberen. Nieuwe ideeën, die voldoen aan ons uitgangspunt dat natuur, economische activiteiten, recreatie en kustveiligheid prima kunnen samengaan en ook nog een aantrekkelijk landschap kunnen opleveren.

Zilte teelten in Waterdunen
Het zeewater dat via de getijdenduiker het gebied in- en uitstroomt, maakt Waterdunen een geschikte plek voor het binnendijks kweken van zilte groenten. Het Zeeuwse Landschap gaat zo’n 30 hectare in het zuidoostelijke deel van het natuurgebied inrichten voor het innovatieve Kustlaboratorium. De gerestaureerde boerderij ’t Hof Waterdunen vormt het steunpunt voor de zilte teelten, het natuurbeheer en educatieve activiteiten in het gebied.

Wat is het Kustlaboratorium?
De ervaring leert dat aquacultuur, de teelt van planten en dieren uit zee op het land of in bassins er vaak industrieel uit ziet. Met een slim ontwerp en aandacht voor de omgeving ontstaat er in het Kustlaboratorium een landschap dat voor mens en natuur aantrekkelijk is.

Waardevolle combinatie
In het Kustlaboratorium zullen ondernemers hun bedrijf gaan vestigen. Het Zeeuwse Landschap stelt grond en een basisvoorzieningen beschikbaar en zorgt voor de landschappelijke kwaliteit.

Meer informatie is te vinden op de Kustlaboratorium-website.

Kust Laboratorium Waterdunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.