GEZONDHEIDSZORG: “een kunstbaarmoeder”

GEZONDHEIDSZORG: “een kunstbaarmoeder”

Een kunstbaarmoeder is een’nagemaakte’ baarmoeder waarin de natuurlijke omstandigheden in de buik van de moeder zo veel mogelijk worden nagebootst. Extreem vroeg geboren baby’s lijken hierin betere kansen te hebben dan in een couveuse met kunstmatige beademing. Een kunstbaarmoeder verhoogt niet alleen de kans om te overleven in de kritische periode van 24 tot 28 weken, maar verkleint ook het risico op hersenschade, ademhalingsproblemen en netvliesproblemen.

kunstbaarmoeder
Binnenkort start wetenschappelijk onderzoek in een Europees consortium, met als doel de ontwikkeling van een prototype kunstbaarmoeder. Máxima Medisch Centrum is initiatiefnemer in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en verschillende andere ziekenhuizen uit Europa: Zweden, Duitsland, België, Spanje en Nederland.

rtlnieuws.nl, www.mmc.nl

via www.ddw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.