GEZONDHEIDSZORG: “De uitwassen van Budgetpolissen”

GEZONDHEIDSZORG: “De uitwassen van Budgetpolissen”

Miljoenen mensen kiezen voor omstreden zorgpolis Budgetpolis.
De coalitie dacht dat de risicovolle budgetpolis vanzelf zou verdwijnen. Maar het aantal verzekerden met zo’n polis stijgt hard.


foto: Ed Oudenaarden / ANP
Zo’n 2,3 miljoen Nederlanders kozen de afgelopen vier jaar voor een goedkope zorgverzekering. Uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), blijkt dat inmiddels ruim 13 procent van de verzekerden zo’n ‘budgetpolis’ heeft. Vier jaar geleden waren dat er nog 755.000. De polissen zijn omstreden omdat patiënten er niet in elk ziekenhuis mee terecht kunnen. Ze zijn in sommige ziekenhuizen onderverzekerd en moeten daar zo’n 20 procent zelf betalen.

In december mogen mensen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Naar verwachting stappen nog meer mensen over op een budgetpolis omdat de zorgpremie in januari stijgt met 8 tot 10 euro per maand.

lees verder: NRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.