TRANSPORT: “Startup zelfrijdende auto richt pijlen op senioren”

TRANSPORT: “Startup zelfrijdende auto richt pijlen op senioren”

Gepubliceerd op 27-12-2018 om 14:13
Het jonge bedrijf Voyage heeft een duidelijke doelgroep in gedachten voor zijn zelfrijdende voertuigen: ouderen. De onderneming denkt zelfs dat de zogenaamde ‘retirement communities’, woongemeenschappen voor senioren, vooralsnog tot de weinige plaatsen behoren waar zelfrijdende auto’s volledig tot hun recht komen.

In Nederland kennen we alleen serviceflats, aanleunwoningen en instellingen voor seniorenzorg, maar met name in de warmere staten van Amerika zijn complete woongemeenschappen voor gepensioneerden heel gewoon. Mensen gaan daar op een bepaalde leeftijd wonen en maken dan deel uit van een kleinere samenleving voor ouderen, met daarbij ook verschillende gradaties van dienstverlening, ondersteuning en zorg. Juist in zulke retirement communities ziet Voyage grote mogelijkheden voor zijn autonome auto’s.

lees verder: www.zelfrijdendvervoer.nl

news.voyage.auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.