GEZONDHEIDSZORG: Nanobots

GEZONDHEIDSZORG: Nanobots

Het genezingspotentieel van nanotechnologie – zijn nanobots de sleutel tot een langer leven?

Volgens het International Agency for Research on Cancer (IARC) zijn er tegen 2040 naar verwachting 27,5 miljoen nieuwe gevallen van kanker en 16,3 miljoen kanker-gerelateerde sterfgevallen.

 • Het genezingspotentieel van nanotechnologie
 • Het oog met duizenden nanobots doordringen
 • Kunnen we beschadigde organen straks met één enkele aanraking ‘repareren’?
 • Nanobots – de sleutel tot een langer leven?
 • De moderne geneeskunde heeft de afgelopen 100 jaar enorme ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor de menselijke levensduur aanzienlijk is verlengd. Sommige ziektes die vroeger aan miljoenen mensen het leven kostten zijn volledig uitgeroeid. Voor andere zijn er nieuwere, effectievere behandelingen ontwikkeld. Het sterftecijfer onder mensen die lijden aan medische aandoeningen als kanker blijft helaas nog steeds hoog.
  Volgens het International Agency for Research on Cancer (IARC) werden er in 2018 wereldwijd naar schatting 17 miljoen nieuwe gevallen van kanker gediagnosticeerd en overleden er 9,5 miljoen mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Naarmate de wereldbevolking blijft groeien en ouder wordt, zullen deze cijfers tegen 2040 naar verwachting nog verder gestegen zijn, tot 27,5 miljoen nieuwe gevallen van kanker en 16,3 miljoen kanker-gerelateerde sterfgevallen.

  LEES VERDER: www.richardvanhooijdonk.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.