VERVOER: “‘volledig geautomatiseerde’ auto’s in 2030”

VERVOER: “‘volledig geautomatiseerde’ auto’s in 2030”

EU verwacht ‘volledig geautomatiseerde’ auto’s in 2030
De Sloveense eurocommissaris voor transport Violeta Bulc verwacht dat autonome voertuigen in 2030 volledig zelfstandig kunnen rijden. Dit liet zij vorige week weten tijdens de City as a Lab conferentie in Slovenië.

“We zijn ervan overtuigd dat we tegen het jaar 2030 een nieuwe generatie voertuigen hebben die volledig zijn geautomatiseerd. Dit jaar al voegen autofabrikanten 15 nieuwe veiligheids- en autonome systemen toe aan al hun auto’s in elke prijsklasse.” Die nieuwe verplichte systemen omvatten onder andere rijbaanassistentie, sensoren die afleiding van de berijder signaleren, ‘intelligente snelheidsassistentie’ (snelheidsbegrenzer) en een zwarte doos voor ongevallenregistratie.

230 miljard
Bulc heeft de afgelopen vier jaar een investeringsprogramma van 230 miljard euro in de Europese transportsector overzien en gestimuleerd. Het meeste geld ging naar het openbaar vervoer, niet minder dan 70 procent naar de spoorwegen. De private sector heeft vooral geld gepompt in autonome rijtechniek. Maar Europa werkt aan een geïntegreerd transportsysteem dat zowel privaat als publiek en zowel privé als publieksvervoer omvat.

lees verder: Automobielmanagement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.