The FUTURE of FOOD, part one

The FUTURE of FOOD, part one

This is what we have so far:

“EETBARE TECHNOLOGIE”
(Edible technology: “are smart pills with with sensors and and bluetooth the future of medicin?”)
‘Eetbare’ technologie: zijn slimme pillen met sensoren en bluetooth de toekomst van de geneeskunde? ‘Eetbare’, draadloze capsule van MIT dient medicatie toe Slimme pil injecteert insuline rechtstreeks in de maag van de patiënt Proteus lanceert slim pillensysteem voor kankerpatiënten Pillen met sensoren helpen met het opsporen van spijsverteringsstoornissen Wettelijke belemmeringen en privacykwesties lees verder: Richard van Hooijdonk 29 maart 2019

“EEN VOEDSELREVOLUTIE MET VLIEGEN EN MADEN
(“a food revolution with flies and maggots”)
In de vliegenfabriek van AgriProtein in Zuid-Afrika worden miljarden vliegen en maden gebruikt om voedselafval te recyclen. Het bedrijf haalde al $150 mln op om wereldwijd te groeien. De vrouwtjesvliegen in de fabriek bij Kaapstad leggen samen 340 miljoen eitjes per dag. De meeste daarvan zullen nooit vliegen worden. Ze groeien uit tot de 8,5 miljard maden die het afval recyclen. ‘We moeten beseffen dat er niet zoiets bestaat als afval, alleen zaken op een verkeerde plaats’ lees verder…

“BANANEN UIT ZEEUWS-VLAANDEREN?”
Food science First Dutch bananas could help tackle worldwide fungal threat University grows 60 plants on coco peat and rock wool, avoiding soil-borne disease. Fusarium wilt threatens banana production throughout south-east Asia.
A Dutch university has grown the Netherlands’ first crop of bananas as part of a research programme that could help protect the fruit from a deadly fungus that threatens production worldwide. Wageningen University grew 60 banana plants in its greenhouses on…

SORGHUM
Walter de Milliano www.walterdemilliano.nl/
Wikipedia en.wikipedia.org/wiki/Sorghum
Commercial Sorghum en.wikipedia.org/wiki/Commercial_sorghum
WHAT IS SORGHUM? Sorghum is truly a versatile crop that can be grown as a grain, forage or sweet crop. Sorghum is one of the top five cereal crops in the world. Sorghum is among the most efficient crops in conversion of solar energy and use of water and is known as a high-energy, drought tolerant crop that is environmentally friendly. Due to sorghum’s wide uses and adaptation, “sorghum is one…

“DE BOERDERIJ VAN DE TOEKOMST GAAT DE LUCHT IN”
(english: “Local farms, a subway ride away.”)
In de kas van Square Roots in Brooklyn, New York. Foto James en Karla Murray De boerderij van de toekomst gaat de lucht in, met gewassen boven elkaar in plaats van naast elkaar. In een gloednieuwe Wageningse kas krijgt de verticale landbouw vorm. lees verder in de Volkskrant Óók uit dezelfde krant: Belangrijke verticale-landbouw-bedrijven Square Roots Project Verticale landbouw in containers in hartje Brooklyn van Kimbal Musk.
AeroFarms Grootschalige binnenlandbouwer uit Amerika. Opende in 2016 een…

DE LAGE LANDEN 2020-2100. EEN TOEKOMSTVERKENNING
(english link: Delta Atelier
De Lage Landen staan de komende decennia voor een aantal grote uitdagingen. Ingrijpende transities kondigen zich aan op het vlak van klimaat, energie, economie, milieu, demografie, mobiliteit, voedselvoorziening, enzovoort. Bijzonder aan al die transities is dat ze een enorme impact hebben op de ruimte. Omgekeerd is de ruimte een determinerende factor in het maatschappelijk opvangen van die transities. De toekomstverkenningen in de studie met tijdshorizon tot 2100 onderzoeken welke winsten er mogelijk zijn door een meer samenhangende en gezamenlijke ruimtelijke…

I am looking for comments from professionals, designers and artists …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.