FUTURE of FOOD, part 6: design

FUTURE of FOOD, part 6: design

The ‘Food Non Food’ department at Design Academy Eindhoven is a department led by Marije Vogelzang, focussing on food as a complete subject, and the interconnections to its surroundings. Food is not just material, but connects, comforts heals and shapes identity.
www.mediamatic.net/en/page/370329/food-non-food

Adelaide Lala Tam explores complexities within the food production system with an intention to unfold the stories behind it. She is curious about the role of a designer as a mediator between food and design and uses her design skills to reconnect people to the origin of their food.
adelaidetam.net/

Mathilde Nakken: “With enthusiasm and a bit of humour, I develop new future scenario’s on how can we eat, sleep and live in a more sustainable manner. I dare to think big and work small. To me, collaboration with experts outside the design field is essential; from scientist to farmers”.
mathildenakken.com

DUURZAME KOST
Wij geloven in een maatschappij waar meedoen en gezondheid voor iedereen hand in hand gaan. Door mensen die willen de kans te geven samen gezond voedsel te telen draagt stichting Duurzame Kost bij aan het dichtbij beschikbaar maken van gezond voedsel. Wij produceren en distribueren op duurzame wijze groente, fruit en vis. Hierbij werken we met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze groenten, fruit en vis telen wij gegarandeerd zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmatige meststoffen en medicatie. Op deze wijze maken wij serieus werk van sociale en ecologische duurzaamheid.
duurzamekost.nl

BIOART LABORATORIES FOUNDATION
BioArt Laboratories functions as a gateway to a world of unlimited possibilities where science, nature, technology and creativity go hand in hand. These domains together form the foundation for a sustainable bio-based community which offers ample room for the thinking and creating human.
As pioneers, we offer an inspiring environment to experiment and to develop new ideas. BioArt Laboratories encourages the cross over amongst different domains in order to achieve innovative materials and creative solutions. To achieve this goal, we facilitate the development of international top-talents and trained experts.
bioartlab.com

Voor in de agenda:
9 days / 2600 designers / 120 locations / 450 events
DUTCH DESIGN WEEK
19 – 27 October 2019
www.ddw.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.